Pangopènan nyegah saben dina bagean hidrolik saka mesin cetak injeksi

2021-07-12

Minangka jinis peralatan pangolahan plastik,mesin cetakan injeksibiasane butuh wektu suwe kanggo kerja. Mula, carane kanthi efektif njamin produksi sing tetep lan stabil sakamesin cetakan injeksi is a problem that is worthy of attention and efforts to solve. From the perspective of our professionals, On the premise of correct selection of mesin cetakan injeksi model, regular preventive maintenance is an effective way to achieve this goal. Based on this, this chapter will now take the hydraulic system as an example to briefly talk about the preventive maintenance and maintenance of the hydraulic part of the mesin cetakan injeksi.
Volume minyak hidrolik
Minyak sing ora nyukupi bakal nyebabake suhu minyak gampang munggah, lan hawa bakal gampang larut dadi minyak, sing bakal mengaruhi kualitas minyak lan operasi normal sistem hidrolik peralatan pamrosesan plastik. Minyak sing ora nyukupi biasane disebabake kebocoran minyak utawa rontog nalika ndandani. Amarga alasan iki, priksa saben dina Yen ana bocor, ganti segel sing wis rusak lan kencengake sendhi sing longgar. Sawise diopeni, priksa volume minyak tangki bahan bakar lan iseni wektu maneh.
Suhu minyak hidrolik
Suhu kerja sistem hidrolik sing ideal kudu antara 45â ƒ-50. Alasanipun yaiku sistem hidrolik dirancang miturut viskositas minyak tekanan sing dipilih, nanging viskositas bakal owah kanthi suhu minyak sing sithik, sing bakal mengaruhi komponen kerja ing sistem kasebut. , Kayata silinder minyak, katup hidrolik, lsp. Nyuda akurasi kontrol lan sensitivitas respons, utamane kanggo presisimesin injeksi. Sanalika, yen suhu banget, bakal nyepetake tuwa segel lan nyebabake harden lan retak; yen suhu sithik banget, energi pangolahan bakal dikonsumsi lan kacepetan operasi bakal dikurangi. Mula, perlu diwaspadai karo suhu minyak hidrolik kasebut. Ana akeh sebab suhu minyak sing dhuwur, nanging umume amarga gagal sirkuit minyak utawa kegagalan sistem pendinginan.
Kualitas minyak hidrolik
Salah sawijining sifat penting minyak hidrolik yaiku stabilitas kimia, yaiku stabilitas oksidasi. Oksidasi minangka faktor utama sing nemtokake umur layanan minyak hidrolik sing efektif. Bahan sing ora larut kayata tar kayu, endhot endhot lan karbon sing diasilake dening oksidasi bakal nyebabake sistem hidrolik, nambah komponen hidrolik, nyuda macem-macem kesenjangan, mblokir bolongan cilik, lan nyebabake proses plastik. Sistem hidrolik saka peralatan kasebut ora bisa digunakake. Tingkat oksidasi minyak hidrolik gumantung karo akeh faktor kayata kahanane dhewe lan kahanan kerja, ing antarane suhu minangka salah sawijining faktor utama. Mula, kudu nggunakake minyak hidrolik sing cocog lan mriksa derajat oksidasi minyak hidrolik (ditrapake kanthi warna minyak sing luwih peteng)), pancen kudu aktif ngganti minyak sawise sawetara jam kerja.
Reresik saringan minyak
Filter minyak nduweni peran kanggo ngresiki minyak hidrolik, mula saringan minyak saka peralatan pangolahan plastik kudu dicuci saben telung wulan supaya pipa sedhot minyak tetep ora diblokir, lan priksa manawa saringan minyak kasebut rusak.
Reresik adhem
Peralatan ngolah plastik sing adhem kudu diresiki setaun sepisan, utawa dicuci miturut kapasitas kerjane suda. Penyumbatan utawa fouling ing adhem bakal nyebabake efisiensi pendinginan. Banyu sing adhem kudu alus (tanpa mineral).
Ing ndhuwur minangka limang aspek sing kudu digatekake kanggo pangopènan nyegah saben dina lan pangopènan mesin cetakan injeksis, sing umume digunakake peralatan pemrosesan plastik. Kanggo nambah produktivitas peralatan kanthi efektif, njamin kualitas produk rampung plastik, lan nyuda biaya produksi sing ora perlu, diarepake manawa personel sing relevan kudu menehi perhatian banget marang panggunaan lan perawatan macem-macem peralatan pangolahan plastik.
  • QR